18.12.2020.Andreja Ambriović Ristov

Znanstvenica s Ruđera: ‘Čini se kao da sad brojke padaju, ali broj zaraženih zapravo ne znamo‘

To je na neki način vrlo blizu lockdownu, pokušavamo ga izbjeći, premijer i vlada moraju balansirati između ekonomije i zdravlja, ali ovo su vrlo stroge mjere i treba ih tako i shvatiti, rekla je Ambriović Ristov za Direkt te dodala da je potrebno onemogući putovanja iz jedne u drugu županiju.

Čini se kao da sad sve skupa pada, ali ne treba se veseliti prerano, to mogu biti samo oscilacije, to mora trajati malo duže da bismo bili sigurni. Dva zadnja dana je statistički značajan pad, ali to nije dovoljno da bismo se veselili. Jedino strože mjere i poštovanje svih mjera može povući broj zaraženih povući prema dolje. Broj hospitaliziranih i umrlih kasni za brojem novooboljelih. I danas je kolega Polašek rekao da je otprilike 19 dana prosječno vrijeme od trenutka kad se netko zarazi do trenutka kada premine.

Izvor: Jutarnji list

Znantvenici Ambriović Ristov se čini da brojke padaju, dobro joj se čini. Izjavljuje da se pokušava izbjeći lockdown ali da je potrebno zabraniti putovanja među županijama. Podsjetimo, brojevi novozaraženih su u oštrom padu u trenutku davanja izjave. Znanstsvenica Ambriović Ristov kad već nije uspjela sa svojim kolegama isposlovati lockdown pokušava prikazati kao da je, govoreći da imamo mjere ‘blizu lockdownu’. Upravo suprotno, Hrvatske je u drugom valu imala najmanje stroge mjere u EU, uz Švedsku. Kao da je znanstvenici Ambriović Ristov važnije da izgleda da je u pravu, nego činjenice i najbolji put za izlazak iz krize.

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *