16.12.2021.Bernard Kaić

“ECDC preporuča da se hitno postrože mjere u zajednici. To je i moje mišljenje. Mislim da nema mjesta za velike dočeke i slično.”

O cijepljenju djece: “Razlika od cjepiva za odrasle je samo po tome što je doza za djecu manja. Koliko su sigurna cjepiva, znamo na temelju kliničkih ispitivanja. Istraživanja su obuhvatila oko 3.100 djece koji su primili cjepivo. Pokazalo se da je sigurno u smislu da očekujemo uobičajene nuspojave poput temperature, boli na mjestu primjene, glavobolje, umora… Ali je ista učestalost kod djece i odraslih. Mora se priznati da na 3.100 ispitanika ne možemo reći hoće li se cjepivo, kad se šire počne koristiti, pokazati neku toliko rijetku nuspojavu koja se nije mogla vidjeti na ovako malom uzorku, ali na temelju svega što se zna o tim rijetkim nuspojavama u dobi od 12 na dalje, ne očekuje se visoka učestalost drugih nuspojava. Glavna zabrinutost vezana uz nuspojave kod adolescenata i mladih odraslih su miokarditisi, ali je pokazano da covid puno češće uzrokuje miokarditis nego cjepivo. Korist je veća od rizika.”

Izvor: Cybermed

Strože mjere, kao i obično. Treba cijepiti svu mlađu djecu jer, iako ima nuspojava, siguro ih ima malo. Osim toga, Covid uzrokuje miocarditis češće. Nije mu palo na pamet da su skoro sva djeca već bila zaražena i stekla imunost. Možda se radi o tome da se moraju potrošiti sve doze?
Categories: Bernard Kaić

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *