11.05.2022.Branko Kolarić

Kolarić za MS: Obrazovni sustav mora učiti ljude o dezinformacijama na internetu

Pitanje je kakva će nam “klinička slika” biti na jesen, a Kolarić kaže kako se tada očekuje novo cjepivo namijenjeno zaštiti i od omikron varijante. Podsjetimo, ta varijanta koronavirusa je zaraznija od prijašnjih te može zaraziti i cijepljene osobe, ali je cijepljeni ili ne osjete ili imaju vrlo blage simptome.

Problem su u stvari oni koji se nikad nisu cijepili, niti jednom dozom. Oni bi na jesen mogli imati nešto teže kliničke slike. Dakle, i sada ljudi koji su teže bolesni, velika većina njih nije cijepljena

Dakle, internet je preplavljen različitim informacijama koje su i dobre i loše odnosno točne i netočne. Ljude moramo učiti nekakve osnove – tko daje informaciju, kako izgleda, koji su potencijalni interesi… Dakle, tu ćemo morati raditi u obrazovnom sustavu na procjeni informacija koje dobijemo iz različitih izvora.

Izvor: Media servis

Prof. Kolarić preko dvije godine dezinformira javnost putem medija a sada za dezinformacije optužuje internet.

Dugo najavljivano modificirano cjepivo Kolarić očekuje na jesen. Problem je što su nove varijante u najavi a cjepivo se radi za omikron. To je nešto već viđeno u nedavnoj povijesti, cjepivo protiv originalnog soja nije učinkovito (za druge varijante) pa je rješenje struke i znanosti još doza tog istog cjepiva.

Šef NZJZ Andrija Štampar grubo obmanjuje javnost i iznosti neistine. U izvješću HZJZ-a jasno se vidi da je više od pola hospitaliziranih cijepljeno.Ne može biti licemjernije nego ovo no to je nešto što smo od Kolarića navikli. Čak se na početku pandemije i sam hvalio svojim licemjerjem te ga je nastavio redovno demonstrirati zadnje dvije godine.
Categories: Branko Kolarić

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *