20.06.2021.Ivan Đikić

“… ‘ne bi želio forsirati da se do 1. srpnja mora cijepiti 50 posto u Hrvatskoj’.”

Brojke sada padaju popuštaju se mjere, netko razmišlja zašto bih se baš sad cijepio?
Sada nemamo virusa oko nas, znači ne postoji opasnost, ali sada je naš imunološki sustav pripreman za primanje antigena, stvaranje odličnog humoralnog, ali i staničnog imuniteta i upravo u jesen i zimu kada će sigurno doći novi sojevi, nove varijante tada ćemo mi kao pojedinci biti zaštićeni, a u isto vrijeme naš imunološki sustav bit će najoptimalnije spreman za borbu s novim virusima.

I Vaš tim radi na lijeku protiv koronavirusa. Kad ćemo imati lijek?
Pa radimo na tome već godinu i pol. Upravo završavamo jedan zanimljivi projekt. Objava će biti sljedeći tjedan. ali ono što je moja poruka široj javnosti da samo cijepljenjem nećemo pobijediti virus, ući ćemo u kontrolu virusa, sljedeća godina virus će biti oko nas, mi uistinu trebamo pravilne, ciljane lijekove protiv koronavirusa 2 kojima ćemo moći kojima ćemo moći pomoći i onim ljudima koji dobe virus unatoč cijepljenju da ih zaštitimo život i da im zaštitimo oštećenja koja se pojavljuju nažalost u tim postcovid sindromima vrlo ozbiljne situacije i na temelju lijekova i cijepljenja kombinacijom ćemo biti najuspješniji u svijetu.

Izvor: RTL

Ovo je u stvari tužno. Pokazuje da znanstvenik Đikić misli da svojim stalnim medijskim nastupima utječe na politiku Stožera i cijele države. Ne bi želio forsirati.

Đikić iznosi predviđanja koja je stvarnost demantirala. Najbolji primjer je Portugal u kojem je uz najhvaljeniju procijepljenost incidencija bila oko 3 puta veća nego u Hrvatskoj.

Ovo bi se u narodu reklo tjera vodu na svoj mlin. Znanstvenik Đikić radi na razvoju lijeka bez kojeg nema šanse da pobijedimo virus!? a čitavo vrijeme najavljuje da će se procijepljenošću ugasiti pandemija. Zbunjujuć je akademik a stalno govori o potrebi transparentnog i jasnog komuniciranja.
Categories: Ivan Đikić

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *