22.11.2021.Ivan Đikić

Đikić: Situacija nije optimistična, a ponašanje Stožera dosta je autistično.

“To se moglo napraviti pravilnim mjerama, a one su bile sprječavanje širenja virusa, nošenje maski, sprječavanje okupljanja ljudi i uvođenje covid-potvrda, koje su prije 5-6 tjedana trebale biti uvedene da bi polučile učinak”, rekao je.

“Bio sam u Napulju i gdje god da sam bio, uvijek sam trebao pokazati svoju covid-potvrdu s osobnom iskaznicom i nije bilo nikakvog problema. Ne samo da su covid-potvrde smanjile širenje virusa, dio gdje su imale veliki učinak bila je poruka talijanske vlade, vrlo odgovorna i stroga, da žele povećati broj onih koji su cijepljeni, da bi zaštitili društvo i većinu koja je cijepljena”

“Nekorektno je i netočno reći da covid-potvrde ne djeluju zato što u nekim zemljama ima velik broj zaraženih. U Hrvatskoj, kad smo imali triput veću incidenciju, nismo imali nikakve mjere. Upravo zbog toga covid-potvrde sad nemaju nikakav učinak. Kad pogledate situaciju u Portugalu, Španjolskoj i Italiji, koji su naučili svoje lekcije, tamo je procijepljenost 90 posto”


Izvor: N1

Znanstvenik Đikić predstavlja Covid potvrde kao učinkovito sredstvo protiv širenja epidemije. Kako li ga je samo stvarnost demantirala.

U Italiji nekih mjesec dana nakon pohvale znanstvenika Đikića (koji nije epidemiolog) kreće strmoglavi rast slučajeva. Kako je to moguće ako sve rade super i Đikić ih je pohvalio?

Idemo dalje, Španjolska i Portugal kao primjeri učinkovitosti utjecaja covid-potvrda i procijepljenosti na širenje epidemije. Zašto se Đikić stalno upušta u epidemiološke prognoze i dijeli savjete kada mu to nije struka niti je uspješan u tome?
Categories: Ivan Đikić

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *