22.12.2020.Ivan Đikić

Niječe da je tražio “najoštrije mjere”

Novinar Šprajc ga u RTL direkt pita kako to da je epidemija pala i bez onoga što su tražili u Apelu. Je li on bio promašen? Znanstvenik Đikić se potpuno gubi u odgovoru:

Profesore, izgleda da na sreću niste bili u pravu, broj zaraženih pada i bez strogih mjera?

Apsolutno se ne mogu složiti, jer upravo zbog mjera koje smo donijeli prije dva-tri tjedna, a te smo svi mi tražili, pogotovo članovi Znanstvenog savjeta, tu se misli na za varanje noćnih klubova, restorana, caffe barova, smanjivanje broja okupljanja, gustoće u javnom transportu, zatvaranje škola i najvažnije, jasne komunikacije prema građanima. Na temelju tih mjera su ovi rezultati izrazito pozitivni i imamo značajan pad broja zaraženih.

Moram vas ispraviti, mjere su uvedene 28. studenog, a vi ste tražili apelom još strože mjere 6. prosinca nego ove koje su na snazi. Mi smo uvijek tražili pravilne, pravodobne mjere, jer na temelju podataka koje smo imali početkom 12. mjeseca, a to je bilo 4000 ljudi koji su dnevno u prosjeku zaraživani, da će nam u 12. mjesecu će nam broj umrlih biti 2000, samo u jednom mjesecu. Na temelju tih podataka su svi znanstvenici govorili vladi potrebne su ozbiljne, stroge i pravodobne mjere.

Izvor: Index

Znanstvenik Đikić spominje vjerodostojnost iako se muči s odgovorima na konkretna pitanja i evidentno ima problema s pamćenjem svojih ranijih izjava.
Znanstvenik Đikić se u stvari potpunu gubi u datumima. Također se gubi u interpretacijama kako djeluju epidemiološke mjere, koje nikako ne mogu početi djelovati odmah, nego tek za 2-3 tjedna što je u svjim ranijim izjavama i spominjao.
Categories: Ivan Đikić

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *