09.04.2022.Ivan Đikić

Omikron je bio pozitivni pomak
Rekao je i kako je on već u siječnu predvidio kako ćemo u travnju i svibnju ući u mirniju fazu

Mi znanstvenici radimo na lijekovima, moramo stvarati nove varijante cjepiva koja će ciljano gađati omikron, treba raditi na predviđanjima mogućih varijanti na jesen i tako ćemo biti spremni, ali to ne znači da građani isto tako ne bi trebali biti pripremni i treba preko javnog medija potaknuti edukaciju kako se što bolje pripremiti tako da najesen imamo što manje preminulih i da mjere budu snažne i kratkotrajne.

Što se tiče novog razbuktavanje pandemije u Kini kaže kako je to do činjenice da su imali dugotrajne karantene i jer su koristili samo svoja cjepiva koja nisu ni blizu dobra kao naša. Dodao je i kako je omikron bio pozitivan pomak jer izaziva lakše oblike bolesti i sprječava nastanak novih varijanti čime nam je dao da jesen dočekamo spremni.

Izvor: N1

Omikron je ipak bio pozitivni pomak kaže sada a 16.12.2021. je panično upozoravao kako je vrlo opasan.

Predvidio je ulazak u mirniju fazu i to u proljeće. Čestitamo znanstveniku Đikiću na predviđanju nečega za što je novinar Šprajc izjavio “da svaka budala zna da je virus sezonalan” i da valovi padaju za nekoliko mjeseci.

Često izjavljuje da oni (znanstvenici) rade na lijekovima a nikako ne vidimo vijest da je njegov tim nešto ostvario na tom planu. Također ranije je najavio cjepivo za omikron do proljeća, evo proljeće je tu a cjepiva još nema.

Govori o pobjedi nad virusom no nama nije jasno što bi to trebalo značiti. Zero covid je nemoguća misija, virus je tu i ostati će još jako dugo.

Kina kaže razbuktavanje duguje dugim karantenama a to je nešto što su ONI (on i njegovi kolege znanstvenici zastrašivači) željeli uvesti i kod nas. Kaže Kina nema ovako dobro cjepivo kao naše, mi mu predlažemo da umjesto male Hrvatske fokus stavi na puno veće tržište Kine i tamo propagira ta “naša” cjepiva.

Omikron kao pozitivni pomak jer sprječava nastanak novih varijanti je nešto novo u znanosti i imamo ekskluzivnu vijest koju treba podijeliti sa svijetom.
Categories: Ivan Đikić

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *