10.03.2022.Luka Čičin Šain

Čičin-Šain: Nijemci su popustili mjere, a cijepljenje je stalo pa su brojke u dva tjedna porasle

Za naglo širenje zaraze je odgovorna nova podvarijanta BA2 u kombinaciji s popuštanjem mjera i dopuštenog okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenim prostorima. Uz to, procijepljenost u Njemačkoj je viša nego u Hrvatskoj, ali nije ohrabrujuća, pogotovo booster dozom – rekao je dr. Čičin-Šain i dodao kako su brojke počele rasti unatrag dva tjedna.

U Njemačkoj nismo imali najstrože mjere, a i one koje smo imali su unatrag dva tjedna popustili.

Izvor: 24 sata

Imunolog Čičin-Šain iznosi neistine. Jedan od razloga može biti da ne prati stanje u Njemačkoj u kojoj živi i radi. O drugim razlozima može se samo nagađati. Sigurno je jedino da mu epidemiologija nikako “ne leži”.

Ima velikih problema da objasni zašto Njemačka ima puno veću incidenciju of Hrvatske iako ima jako stroge mjere, a iste stroge mjere traži za Hrvatsku.

Intervju je iz 10.3.2022. a porast u Njemačkoj je krenuo od 2.3.2022. Nije točno da su “brojke” u dva tjedna porasle kako tvrdi imunolog Čičin-Šain. Točno 2.3.2022. su vrlo blago popuštene “mjere” u Njemačkoj. Kako je općepoznato da bi mjere imale ikakav učinak potrebno je dva do tri tjedna, nikako se efekt ne može opaziti na isti dan.
Ranije je kao i mnogi infodemičari tvrdio da je cijepljenje uzrok manjeg broja slučajeva, sada sada to ne vrijedi. Kao i kod imunologa Trobonjače uzrok rasta “brojki” nalazimo u usporavanju cijepljenja ili nedovoljnom broju buster doza!?

Kaže da mjere u Njemačkoj nisu bile najstrože i tu je u pravu. Postoji svega nekoliko zemalja sa strožim mjerama u svijetu. U EU Njemačka ima najstrože mjere.


0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *