22.08.2021.Luka Čičin Šain

“Ako se u tjedan dana broj opet udvostruči onda stvarno imamo problem”.

Prirodni imunitet u svakom slučaju pruža neki oblik zaštite, ali to je nešto slabije od cjepiva.

Ona cjepiva koja imamo trenutno na raspolaganju i dalje štite od zaraze i po tome su, prema najnovijim studijama, podjednako efikasna nakon te dvije doze. Kao što su bile prije nego što je došla delta. Nedavno je u hrvatskim medijima bio jedan izvještaj gdje su krivo preneseni rezultati jedne studije iz Velike Britanije. Vjerojatno zato jer su to složeni rezultati pa je došlo do zabune.

Izvor: HRT

Znanstvenik Čičin Šain dokazuje da se u svojim procjenama ne oslanja na ikakve analize. Povećanje u tih tjedan dana je bilo 25%. Ne znamo kako mu je to uopće palo na pamet kad je sličan rast bio i prethodni tjedan. Znanstvenik Čičin Šain ne razumije da je neozbiljno davati ovakve “prognoze” jer se jednako tako moglo zastrašivati i s “upeterostruči”.

Jako neozbiljna i lažna izjava znanstvenika Čičin-Šaina da cjepivo bolja štiti od prirodnog imuniteta. Takve lažne izjave izazivaju nepovjerenje prema cjepivima i znanosti općenito.

Već je svima koji ozbiljno prate bilo jasno da cjepiva ne štite od zaraze u onoj mjeri koja je najavljivana i od samog Čičin-Šaina, zato je i Izrael uveo treću dozu.

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *