04.11.2021.Igor Rudan

Petero znanstvenika iz Znanstvenog savjeta Vlade RH: – prof. dr. sc. Andreja Ambriović Ristov, akademik Nenad Ban, dr. sc. Petra Klepac, prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić i akademik Igor Rudan objavili su priopćenje u kojem su analizirali trenutnu epidemiološku situaciju.

Brojne su države u svijetu svojim primjerima pokazale da je moguće zaštititi živote stanovnika i čuvati zdravstveni sustav. To se postiže upravljanjem krizom, povjerenjem u struku i jedinstvom cijelog društva u razumijevanju situacije, cijepljenjem što većeg udjela svog stanovništva, te pravodobnim uvođenjem niza raspoloživih protuepidemijskih mjera.

U Hrvatskoj se ta stečena iskustva ne primjenjuju u dovoljnoj mjeri, a dezinformacije koje šire nestručne osobe i koje sustavno potcjenjuju ozbiljnost ove pandemije i dalje su glavni izvor informiranja za velik broj građana.

Izvor: N1

“Akademik” Rudan s ekipicom znanstvenika objavili su “analizu” u kojoj nisu ništa analizirali niti su dali kakve konkretne prijedloge. Netočno tvrde da cijepljenje sprečava širenje virusa. Također netočno govore o glavnom izvoru dezinformacija u pandemiji, dezinformacije upravo plasiraju Rudan i “ekipa”.

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *