13.02.2022.Saša Ceci


Na intenzivnoj njezi gotovo je 90 posto necijepljenih pacijenata

”Frendica mi radi u jednoj našoj bolnici pa mi je poslala neke podatke, kratak upotrebeopis procedura u njezinoj bolnici i neka svoja razmišljanja o trenutačnoj situaciji. Pitala me jel mogu te podatke staviti u neki graf ili nešto pa da ljudi vide koja je situacija. Činilo mi se da će ovakva tablica bolje predstaviti podatke od bilo kakvog grafičkog prikaza. Evo što kaže (tekst je ovdje tako kako mi ga je poslala):”Izvor: Net


Znanstveniku Ceciju stalno neke frendice i frendovi šalju neke mailove, sada i samostalno provedena istraživanja. Kao popularizator znanosti i stručnjak komunikacije smatra da je ova tablica bolja od grafičkog prikaza, procijenite sami. Ovo je ujedno i najbolja analiza koju je napravio znanstvenik Ceci. Fizičari diljem svijeta, i drugi znanstvenici vični obradi podataka i modeliranju, razvijaju epidemiološke modele, procjene i analize – znanstvenik Ceci je dobacio do tablice u Wordu (ili tako nekako). Čestitamo! Nismo ga uzalud školovali i plaćali evo sad barem 20 godina.

Trebalo je malo pričekati jer učinkovitost cjepiva rapidno opada s vremenom i par mjeseci kasnije preko 50% pacijenata su dva i više puta cijepljeni. Dakle stvarnost ga je opet demantirala. Znanstvenik Ceci se ne drži vlastitih pravila. Istrčava s neprovjerenim informacijama ako pašu njegovoj agendi, izvori mu nisu vjerodostojni nego neki frendovi i frendice s fejsbuka i normalno je da su mu zaključci katastrofalni. Šteta jer toliko se trudi. Možda je i najplodonosniji popularizator infodemije, moglo bi se reći najveći.
Categories: Saša Ceci

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *