19.11.2021.Saša Ceci“Netko je preživio ruski rulet pa možemo i mi isto, možda preživimo. To je ta logika”, kaže i dodaje: “Imamo ozbiljne probleme, trećina u bolnicama imaju ugruške posvuda, koji izazivaju katastrofalne situacije, a mi se tu bojimo nečeg što se događa jedan na milijun, kod AstraZenece je bilo 3 do 9 na milijun. Veća je šansa da ćeš stradati u avionu, a avion je sigurniji od auta. Pričamo o tome da te grom pogodi. Smijemo li izaći iz kuće, da nas grom ne pogodi?”.

Tu su s druge strane i teorije zavjere. Nitko ne voli da ga se zove teoretičarom zavjere no svi smo mi teoretirači zavjere, svi mi stvaramo model svijeta oko nas i na temelju toga vučemo neke poteze i očekujemo ishode.

Izvor: N1

Ceci, fizičar, iznosi neku svoju statistiku. Uspoređuje ruski rulet 1/6 ili 1/8 sa šansama od preko 99% preživljavanja infekcije koronavirusom.

Tvrdnja da ćete prije stradati u avionu nego od ugruška je druga najveća antivakserska parola u ovoj pandemiji. Podsjetimo se autor prve najveće je također Ceci (cjepivo je sigurno kao pijenje vode).
Fizičar Ceci nije si dao truda dobro provjeriti podatke kao i skoro svaki puta do sada: Rizik za ugruške je 1/100.000 dok je rizik za stradati u avionskoj nesreći ide ovisno o specijalnim izračunima koji su za našeg teoretičara zavjera prekomplicirani do čak 1/11 milijuna. Čim treba nešto objasniti, popularizator Ceci skreće u teorije zavjera i kreće sa suludim i bizarnim pričama i “anegdotama”.

Categories: Saša Ceci

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *