15.01.2022.Saša Srića

Da, slažem se, trebali bismo imati karantenu za one koji se nisu cijepili.

Osim covid potvrda, ulaz covid potvrda proširiti osim na sve dosadašnje, znači potrebitost donošenja covid potvrde proširiti na trgovačke centre, kafiće, restorane.

Omikron će zasigurno biti i već pokazuje blažu kliničku sliku kod novozaraženih.

Nemamo nekih striktnih podataka, ali neka istraživanja kažu da bi i djeca mogla se češće zaraziti, ali i stvoriti težu kliničku sliku. Mislim da se trebalo krenuti s online nastavom, ali i nošenju masku u kafićima i restoranima – govori.

Definitivno bi obavezno cijepljenje bilo bi rješenje za stariju populaciju i za zdravstvene djelatnike, a ne znam zašto bi tu bila izostavljena i mlađa populacija – zaključio je.

Većina pacijenata koja završi na covid odjelu nije cijepljenja “velik dio tih pacijenata, mogu reći 95 posto su rekli zašto se nisam cijepio”, rekao je Srića.


Izvor: 24 Sata

U vrijeme kada druge zemlje praktički odustaju od cijepljenja Srića bi uvodio obvezu. Za sve. Ne bi poštedio ni mlađu populaciju. Štoviše, mladima bi uveo online nastavu pod prijetnjom teže kliničke slike. U istom intervjuu govori da je klinička slika omikron varijante blaža!
Za kraj već ofucana priča o pacijentima koji žale što se nisu cijepili.
Categories: Saša Srića

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *