10.02.2021.Andrej Trampuž

U prilogu vezanom za pojavu južnoafričke varijante novog korona virusa u austrijskom Tirolu, on je za RTV Slovenija kasno sinoć kazao da je ona opasna jer neka sadašnja cjepiva protiv tog soja neće biti učinkovita.

“Što prije to kažemo, to bolje”, rekao je Trampuž, dodavši da cjepivo AstraZenece vjerojatno neće dovoljno štititi pred pojavom novih sojeva koji bi mogli izazvati treći val epidemije, ne bude li se djelovalo kako treba.

Izvor: Aljazeera

Južnoafrička varijanta nije prouzročila značajan broj infekcija. Dr. Trampuž do nedavno je tvrdio da virus ne mutira a sada je jako zabrinut zbog mutacija.
U trenutku u kojem nema nekih opcija u vezi cjepiva Dr. Trampuž govori o neučinkovitosti cjepiva AZ na južnoafrički soj. Južnoafrička varijanta nije se pokazala opasnom za Europu ali ovakve izjave o cjepivima itekako jesu. I neki drugi influenseri poput dr. Trampuža su pričali loše o AZ cjepivu koje se prodaje po niskoj cijeni bez profita. Novinari su zaboravili pitati dr. Trampuža ima li kakve odnose s drugim proizvođačima cjepiva, a dr. Trampuž ima intenzivne odnose s Pfizerom, OVDJE je samo jedan detalj.
Categories: Andrej Trampuž

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *