17.08.2021.Andrej Trampuž

Trampuž: “Moguće je da ćemo modifikovati četvrtu i petu dozu vakcine”

Tvrdi i da oni koji su preležali virus nemaju toliko dobru zaštitu i da je neophodno da se i oni vakcinišu. Dodaje i da je zaštita vakcine najmanje 6 meseci posle druge doze, tako da je neophodno da prođe taj vremenski period da bi se aplikovala i treća doza.

“Dok pandemija traje možda će biti i četvrta i peta i šesta, ali naš plan je da se vakciniše celo stanovništvo, barem 85 odsto da bi virus nestao”

“Bilo koja vakcina je bolja, od nikakve vakcine, sada znamo da kada se mešaju vakcine imunitet je bolji, ali nema velike razlike ni kada se to ne radi. Za mlađe ljude bih preporučio više Fajzer, ali sve vakcine štitite svakako”, naglasio je on.

Cjepiva daju zaštitu kod svih mutacija, to ne znači da ne možemo se inficirat ali ne možemo umret ili bit na respiratoru, intezivnom odjelu kad smo vakcinisani.

Izvor: B92

Dr. Trampuž je dao jedan fenomenalan intervju za B92 u sklopu njegove ljetne turneje po “regionu” svakako se isplati sve pogledati, navesti ćemo samo mali dio.

Tvrdi da preboljeli imaju slabiji imunitet nego cijepljeni.

Dok pandemija traje, treba četvrta, peta ili šesta doza. Ne znamo zašto stati na šest, smatramo da je možda lakše zapamtiti ako se ide do deset.

Za mlađe bi nekim čudom preporučio baš Pfizer. U intervjuu često naglašava Pfizer Biontech, valjda mu lijepo zvuči.

Cjepiva ne daju zaštitu od smrti niti od teškog oblika bolesti, znalo se već tada suprotno izjavi dr. Trampuža.
Categories: Andrej Trampuž

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *