19.07.2021.Andrej Trampuž

10 posto mladih koji prebole taj virus nakon toga imaju teške kronične zdravstvene probleme.

“Što se tiče djece i mladih, osobno ne vidim važnost cijepljenja tih skupina budući da je kod njih COVID-19 jako rijetko teška bolest”, rekao je dr. Gordan Lauc, molekularni biolog i član Vladina Znanstvenog savjeta.
To su vrlo ozbiljne i opasne izjave gospodina Lauca. Istina je da mladi lakše podnose koronavirus, no isto je tako istina da 10 posto mladih koji prebole taj virus nakon toga imaju teške kronične zdravstvene probleme.
Na kraju krajeva, mladi su upravo ti koji svojim druženjima prenose virus i na taj način mogu zaraziti sve one starije osobe koje se do sada nisu cijepile – kazuje prof. dr. sc. Andrej Trampuž, slovenski liječnik specijalist infektologije i interne medicine, zaposlen u berlinskoj bolnici Charite.

Mi u Njemačkoj već cijepimo djecu stariju od 12 godina života i interes roditelja je velik. Djecu stariju od 12 godina bi trebalo procijepiti, jer će oni uskoro ponovno ići u školske klupe, u zatvorene učionice, gdje je dovoljan samo jedan zaražen učenik da napravi pravu katastrofu. Za djecu mlađu od 12 godina još se uvijek raspravlja treba li ih ili ne treba cijepiti. Djeca su prenositelji i teško će obolijevati oni kojima djeca prenesu virus. Zbog toga treba djecu cijepiti – pojašnjava dr. Trampuž.

Treba spriječiti nastajanje novih sojeva, a to ćemo uspjeti samo cijepljenjem. Kraj pandemije će doći kada procijepimo 85 posto stanovništva – govori dr. Trampuž.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Dr. Trampuž je vrlo uporan u zahtijevanju cijepljenje djece (u Hrvatskoj!?), te i dalje iznosi notorne neistine o tzv. long-covidu kod djece. Znanstveni radovi ga uvjerljivo demantiraju, pogledajte ovdje.

Za kraj epidemiološka prognoza doktora koji NIJE specijalizirao epidemiju. Pogađate, stvarnost ga je brutalno demantirala. Cjepivo još uvijek nije zaustavilo pandemiju.

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *