03.08.2021.Andrej Trampuž

Pretpostavljao sam da će se pojavljivati sve više “mutanata” virusa i da će svaki od njih biti opasniji od onog prijašnjeg, odnosno da će se svaki novi brže širiti. Sada se pojavio lambda soj u Peruu i on se širi još brže od delta soja. Stoga će biti potrebno treće cijepljenje, a možda i četvrto, zavisno kakvi će se sojevi dalje pojavljivati.

Rekli smo našem sugovorniku da Hrvatska “gori” od turista, da je popunjenost oko 80 posto iz 2019. godine i da se Hrvatska vrlo dobro drži s brojem novooboljelih na dnevnoj razini, kao i da je dosad cijepljeno tek nešto manje od 50 posto odraslog stanovništva.

– To su odlične brojke i ako do početka jeseni, odnosno početka školske godine, uspijete procijepiti ukupno 85 posto stanovništva, Hrvatska će biti u odličnoj situaciji. Ovo je utrka s vremenom i u njoj moramo pobijediti ako želimo ugodno prezimiti jesen i zimu – govori dr. Trampuž.

Ipak, u Sloveniji je porast oboljelih, u Srbiji također, raste broj zaraženih u SAD-u, Kini, Australiji… Dokle će biti ovako i kada ćemo početi normalno živjeti?

– Ovako će biti dok se ne procijepimo. A i normalno je da brojke rastu, čim se države odluče na otvaranje, jasno je da će brojke rasti. Tada treba napraviti sve što se može da se širenje virusa drži pod kontrolom – naglašava dr. Trampuž.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Dr. Trampuž počinje svoju turneju po regiji u zemljama s kojima nema ništa i za virus i pandemiju s kojima stručno nema baš ništa. Najavljuje svuda 4. dozu ‘zbog mutanata’. No uskoro opet kaže da su postojeća cjepiva dobra i za mutante. Kad bi rekao suprotno, možda bi ispalo loše za proizvod koji promovira. U svakom slučaju, u shizofrenoj je situaciji. Ponaša se kao trovački putnik koji ima zadatak promovorati proizvod u koji ne vjeruje.
Categories: Andrej Trampuž

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *