07.12.2020.Andrej Trampuž

S ovakvim brojkama Hrvatskoj trebaju strože mjere, to je jasno… Hrvatska treba, kao i Slovenija i druge države, mnogo strože mjere koje su jedino moguće za sljedeća možda dva, tri mjeseca dok ne počne efekt vakcinacije… Tek kompletni lockdown je bio učinkovit. Tako da izgleda da idemo i u Sloveniji i u Hrvatskoj u tom smjeru i to je odgovornost političara što su sada zakasnili da se sada što brže uvede i razloži ljudima zašto je to.

80 ili možda 90 posto prijenosa virusa događa se kod onih koji su asimptomatski.

Izvor: N1

Kao potpisnik Apela 26, slovenski infektolog koji radi u Njemačkoj u trenutku pada broja novozaraženih objašnjava kako su u Hrvatskoj potrebne strože mjere, traži i najavljuje “kompletni lockdown”. Nisu ga poslušali.
I dalje iznosi neutemeljene brojke o asimptomatskim širiteljima virusa. Stvarno nije jasno kako se “najugledniji infektolog” upušta u procjene bez ikakvog uporišta u činjenicama.
Iako je prije tvrdio da bi 60 milijuna stanovnika EU i milijardu ljudi ukupno umrlo od ovog virusa, sada kaže da ih je 80%-90% asimptomatsko, dakle nije ni bolesno. A samo manji dio njih umire. Dakle, kad bi se baš svi stanovnici EU zarazili , bilo bi ih svega 45-90 milijuna sa simptomima i od njih bi 60 milijuna umrlo. Teško je pratiti tu logiku. Nakon ovih kalkulacija potpuno je jasno da se radi o klaunskom nastupu i odgovornost za njegove daljnje izjave u medijima snose ti mediji, a ne on.
Categories: Andrej Trampuž

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *