16.04.2020.Branko Kolarić

Potaknuo je kreiranje Andrije, jedinog takvog projekta u svijetu, jer voli matematiku i brojeve: „Kad je stvarno krenula epidemija, gledao sam svoje kolege koji su odgovarali na stotine poziva, a ova platforma može odgovarati na desetke tisuća upita. Kad razgovaramo je li bolje razgovarati s liječnikom ili digitalnim asistentom, ali naravno da je bolje da ljudi dobiju pomoć prije.“

No, kako se upravo Branko Kolarić našao u timu koji je kreirao Andriju. – Da, pa evo ovako. Za početak u epidemiologiju sam završio jer sam jako volio matematiku, informatiku i statistiku, a znao sam da ću studirati medicinu – kaže Kolarić , čiji je put tako i išao, završio je zagrebački MIOC, te potom u Zagrebu upisao medicinu. – Tijekom studija pomalo sam bio tužan jer nema više brojeva, no na petoj godini sam slušao epidemiologiju i shvatio sam da je to taj spoj medicine i brojeva. Tako se ja zapravo cijeli život bavim bazama podataka, analizama, izradama epidemijskih krivulja i znanstvenim dijelom epidemiologije, ujedno sam i trener epidemiologije u europskom CDC-ju – kaže Kolarić i nastavlja – u tom smislu i imam niz kontakata s ljudima raznih struka.
Izvor: Večernji

Projekt Andrija nikada nije zaživio.

Koliko god cijenimo ljubav Kolarića prema brojevima, matematici, statistici i analizama to je nešto što je kod njega izostalo u ovoj pandemiji. Šteta a mogao je dati puno više od pukog zastrašivanja.
Categories: Branko Kolarić

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *