21.04.2021.Branko Kolarić

“Što se tiče epidemije i situacije u bolnicama, stojimo dosta loše. Trenutno nam nije povoljna situacija”, dodao je Kolarić, koji vjeruje da zaraženih sigurno ima i dosta više nego što je detektirano.

Djeca u školama doprinose širenju epidemije, kaže Kolarić. “Slično je bilo i prošle godine, kada smo uveli online nastavu, završili smo drugi val epidemije”, rekao je pa nadodao: “Sada imamo dostupno cjepivo, u studenome prošle godine ga nismo imali.”

Ističe kako treba razgovarati o cjepivima i strahovima te da to nisu nova cjepiva, a osim toga, nuspojave su izuzetno rijetke – jedan na milijun, dok, s druge strane, “rizike prihvaćamo svaki dan, a kad se govori o izrazito rijetkim rizicima cjepiva, sad je to neprihvatljivo.

Izvor: N1

Stojimo loše kaže epidemiolog u trenutku kada smo prešli vrh trećeg vala.
Krivac? Djeca u školama. Pogrešno navodi da je drugi val pao kada se uvela online nastava, pa sugerira prekid školovanja djece, sam nema djecu. Drugi val počeo je padati koncem studenog.
Lažno tvrdi da mRNA cjepiva nisu nova, a da nuspojava ima 1 na milijun. To znači kad bi se cijepilo svih 4 milijuna građana, da bi ih samo 4 imalo nuspojave.

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *