22.10.2021.Branko Kolarić

Kolarić: Kada bi se procijepili, ne bismo imali epidemijsko širenje virusa

Svi slučajno griješimo, kad recimo igramo pikado na sve strane možemo promašiti metu – to je slučajna pogreška, ja griješim i svi kolege griješe. Kad cijelo vrijeme gađate ukrivo, daleko od mete, to se onda zove sustavna pogreška i onaj tko radi tu pogrešku u istraživanju ne vidi da je radi. Ovdje se radi o tome, zaključio je Kolarić.

Ako zamislimo fliper, virus kao kuglicu i imamo rupice u koje ta kuglica može upasti. Kad upadne, iz jedne rupice može izaći tri do šest kuglica, odnosno novozaraženih od jedne zaražene osobe. Kad cijepimo ljude mi te rupice u fliperu popunimo, imamo jedan stupac od kojeg se onda odbija ta kuglica. Kad imamo dovoljno toga onda i ove koje ostanu nepopunjene više ih ne može virus dobiti. Mi se sada nalazimo u fazi gdje još uvijek imamo dovoljno mjesta gdje viruse može širiti epidemijski, kada bi se procijepili, odnosno kada kuglica ne bi mogla upasti u rupicu jer je puno zaštićenih mjesta, onda ne bi više imali epidemijsko širenje. To sada ima Danska, i onda se može govoriti o ukidanju mjera, o ukidanju covid potvrda i o vraćanje normalnog života. Najnezrelija reakcija da se pravimo da problem ne postoji. To nas neće riješiti problema, ali to je najlakše, to rade djeca, upozorava Kolarić.

Svi za koje je cjepivo registrirano, sada u Europskoj uniji imamo cjepiva registrirana za 12 godina na više, i mlađe osobe se trebaju cijepiti da bi spriječili epidemijsko širenje bolesti, bez toga neće ići.


Izvor: HRT

Stvarnost ga je demantirala. Cijepljenje nije spriječilo epidemiju jer cijepljeni također mogu širiti zarazu što je Kolarić mogao primjetiti u Izraelu preko ljeta.

Svi slučajno griješimo ali prof. Kolarić kao da opisuje vlastite sustavne greške. Primjerice Kolarić bi cijepio djecu a za one koje je zadužen kao voditelj Službe za javnozdravstvenu gerontologiju nije se iskazao. Puno smrti bilo bi izbjegnuto da su cijepljeni stariji ljudi.

Naravno da za Branka Kolarića ništa bez cijepljenja djece.

Fliperi, kuglice, stupci i barijere jedno, stvarnost drugo:
Categories: Branko Kolarić

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *