25.01.2021.Branko Kolarić

“Dobra vijest je da će u domovima za starije biti osigurano cjepivo kako bi oni koji su primili prvu dozu, mogli primiti i drugu. To nam je najranjivija skupina koju ćemo uskoro procijepiti i s drugom dozom cjepiva. Ti ljudi žive u 10 kvadrata od prošle godine, oni su najpogođenije ovom krizom, ne svi mi koji govorimo kako nam je teško. Dva tjedna nakon što prime svoju drugu dozu cjepivo, vjerujem da ćemo im omogućiti posjete i izlaske iz domova, što je velika stvar”, poručio je Kolarić.

“Epidemiološka situacija u Hrvatskoj na sreću se poboljšava. Prije 6 tjedana smo bili na vrhu Europe po broju novozaraženih dnevno, mjere koji su uvedene krajem studenog su dale veliki rezultat. To nam daje razloga za zadovoljstvo.”

Izvor: Tportal

To je uistinu dobra vijest. Osobe u domovima za starije su definitivno najugroženija skupina i svakako na njih prve treba utrošiti raspoložive doze cjepiva. Nikako ne bi bilo dobro cijepiti neke druge skupine prije reda.
Epidemiolog Kolarić sada hvali mjere iz studenog koje je oštro kritizirao i potpisao Apel 26 protiv tih mjera, tražeći „najstrože moguće mjere“.
Categories: Branko Kolarić

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *