18.03.2020.Igor Štagljar

Dajte ljudi, molim Vas, budite odgovorni u sljedećih 4-6 tjedana i nemojte ići van među ljude. To znači da MORATE biti doma koliko je više moguće, počevši od sada. Jedini način da spriječimo sirenje ovog virusa je društveno distanciranje. Ne sutra, već DANAS! I, čitajte Igor Rudan & Gordan Lauc objave – informirajte se od najboljih i najkompetentnijih stručnjaka!
Socijalno distanciranje ne znači da ne smijete izaći u šetnju ili ići na jogging van u prirodu! Da, naravno da smijete ali ne smijete biti u kontaktu s ljudima … hajdemo svi na Sljeme ili Marjan, samo nikako zajedno! …

Prema profesoru Igoru Štagljaru Kinezi su “satrli” COVID-19 ponajprije zbog mogućnosti autoritativnog provođenja teških mjera.

“Zato što su najstrožim mjerama karantene zabranili ljudima da izlaze na četiri tjedna te su na taj način spriječili nove infekcije.”

Mi se i više od toga zahvaljujemo profesoru Štagljaru kojeg smo mislili zateći sljedećim pitanjem, no odgovor koji smo dobili u velikoj mjeri “pije vodu”, uz nadopunu kako je “socijalno distanciranje” puno lakše provesti u zemlji poput Kine koja može vrlo lako i jednostavno provesti autoritativne promjene, za razliku od Europe, a posebice južnjaka, Talijana i Španjolaca koji pozivajući se na demokraciju čini u prenesenom smislu riječi samoubojstvo.

Izvor: Start

Nekoliko dana nakon što smo ga je Rudan prokazao da se ne osjeća kompetentno, potpuno mijenja stavove i traži potpuno “socijalno distanciranje”. Govori u prvom licu množine “hajdemo” iako se stanovnicima Hrvatske obaća iz Kanade.
Hvali radikalni autoritativni pristup Kine.
Categories: Igor Štagljar

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.