23.11.2020.Saša Srića

Srića za N1: Brojke izmiču kontroli, bojim se da je lockdown jedino rješenje

Istaknuo je da je popunjenost na intenzivnim odjelima oko 90 posto. “U sljedećih nekoliko dana, pa i tjedan dana, ta će brojka značajno rasti. Mjere su zakašnjele, nisu na vrijeme donesene i bojim se da će u ovom trenutku lockdown biti jedino rješenje koje će nam preostati”, rekao je Srića.  

“Uz dužno poštovanje naporima ministra Beroša, ne mogu se složiti da zdravstveni sustav nije ugrožen. On je u definitivno alarmantnoj, ako ne i u kritičnoj fazi”, rekao je Srića, dodavši da je Ivana Đikića trebalo uključiti u Vladin Znanstveni savjet.  Ministar zdravstva Vili Beroš za N1 je rekao da nema govora o urušavanju zdravstvenog sustava.

(“Zdravstveni djelatnici koji su se zarazili koronavirusom zasigurno se nisu zarazili u klubovima”, rekao je Srića, poručivši građanima da se pridržavaju osnovnih mjera, da održavaju distancu i nose maske te ne idu na nepotrebna druženja.)

Izvor: N1

Tri dana ranije prema vlastitim riječima nije bio zagovornik lockdowna da bi sada ponovno postao po tko više prati koji puta.
Ne slaže se s ministrom Berošem koji nije rekao da sustav nije ugrožen nego da nema govora o urušavanju sustava. Sustav se ipak nije urušio i dr. Srića po tko zna koji puta nije bio u pravu.
Categories: Saša Srića

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *