28.10.2020.Stipan Jonjić

prof. dr. Stipan Jonjić s riječkog Medicinskog fakulteta, ocjenjuje da je situacija u cijeloj Europi, ali i u većini svijeta vrlo teška. Što se tiče mjera, treba prestati s mjerama preporuka, ovo je izvandredna situacija i ako je tako, onda postoje uredbe. To nije pitanje demokracije ni ljudskih prava nego zaštite bolničkog sustava na dobrobit svih. Ako se donesu mjere koje treba poštovati, onda ministri moraju preraspodijeliti ljude. Stožeri će se morati ponašati po izvanrednim mjerama, mobiliziraju ljude, ali cijeli zdravstveni sustav mora shvatiti da više vjerojatno neće biti u mirnodopskom pogonu nego će se možda raditi druge stvari. I svi moramo osvijestiti da ne smijemo raditi nešto što će pogoršati situaciju. Mislim da će to u Hravtskoj ići, naučili smo se nositi s teškim situacijama.

Spekuliramo zašto su mlađi otporniji, jer se govori o starijem imunom sustavu, ali to nije jedino rješenje. Čak i djelomično uspješna cjepiva pomogla bi da se kombinacijom mjera i cjepiva zaustavi širenje infekcije, ističe Jonjić i dodaje…

Izvor: N1

Imunolog Jonjić jasno se pozicionira kao tražitelj restriktivnih, izvanrednih mjera i naglašava potrebu da država nešto učini.
I dalje ima vjeru u cjepiva iako niti jedno još nije odobreno u EU.
Categories: Stipan Jonjić

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *