25.11.2021.Stipan Jonjić

Govoreći o lockdownu u nekim zemljama Stipan Jonjić je rekao: “To je prije svega političko pitanje koje ovisi o epidemiološkoj procjeni i gospodarskoj situaciji. Osobno mislim da ćemo morati pooštriti situaciju, ali to je samo moje mišljenje. Bojim se da ćemo morati pooštriti mjere.”

Smatra da se covid potvrde trebaju proširiti na sve zatvorene prostore: “To je nelogično. Vlada je zaštitila kroz covid potvrde javne prostore, ali ovi drugi privatni su ostali nezaštićeni. To po meni nije logično, očito je to politička odluka, one su teške. Osobno bojim se da bez toga nećemo uspjeti do Božića strmoglaviti ovaj visoki broj zaraženih niti zaustaviti pritisak na zdravstveni sustav. Volio bih da nisam u pravu, ali mislim da to epidemiološki ne drži vodu.”

Djeca su imunokompetentna, odobravanje cjepiva djeci iznad pet godina, pokazalo se u studijama da su fantastično zaštićena. Ne vidim razloga zašto ne bismo čuvali i cijepili djecu da i njih zaštitimo.”

Izvor: N1

Broj novozaraženih je već dugo u padu, a Jonjić bi pooštravao mjere, širio potvrde na sve segmente društva i cijepio djecu iako kaže da cjepivo ne sprječava širenje zaraze, baš zato jer imaju sjajnu imunost?! Ponaša se kao marketinški zastupnik proizvođača cjepiva, iako mi znamo da to nije jer samo pošteno vjeruje u znanost.

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *