27.12.2021.Stipan Jonjić

Vjerujem da ćemo već iduće godine ući u prilično komotnu situaciju ako se procijepimo.

Postoje informacije, koje dolaze iz eminentnih institucija, koje pokazuju da omikron rezultira smanjenom hospitalizacijom, ali ako imate eksponencijalni rast onda krajnji učinak će biti veća hospitalizacija. A prijeti i opasnost da veliki broj zdravstvenog osoblja bude pogođen jer se ova varijanta toliko promijenila u svom šiljku da je rezistentna na antitijela koja smo stekli cijepljenjem ili preboljenjem, rekao je Jonjić dodavši kako bi volio da nije u pravu, ali da smatra da nas čeka nimalo lagana situacija.

Cijelo vrijeme sam optimističan. Vjerujem da ćemo već iduće godine ući u prilično komotnu situaciju ako se procijepimo. Bit će novih cjepiva kojima ćemo možda trebati docijepljivati vulnerabilniju populaciju, idu i lijekovi koji štite… Moramo vjerovati u znanost i tehnologiju, a oni koji su odgovorni za zdravlje društva moraju činiti sve da mehanizme koji su im na raspolaganju iskoriste kako bi se očuvalo zdravlje društva, zaključio je prof. Jonjić.

Izvor: HRT

Imunolog Jonjić, vođa riječke skupine zastrašitelja i lažnih epidemiologa, šampiona pogrešnog računanja (Jonjić, Trobonjača, Čičin-Šain, Kolarić). Jako slična izjava poput one Čičin-Šaina da, iako je omikron manje opasna varijanta, imamo “eksponencijalni rast” i to će rezultirati većim brojem hospitalizacija. Kranje cinično govori da je cijelo vrijeme optimističan, iako je upravo suprotno. I naravno za kraj doza vjere u znanost i tehnologiju.
Istvovremeno, i njegov učenik Čičin-Šain pokušava građanima Hrvatske “ukrasti Božić”.
Categories: Stipan Jonjić

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *