07.11.2021.Stipan Jonjić

Svakako treba omasoviti cijepljenje i ne prekidati ga vikendima i blagdanima, kao što je to dosad bio slučaj. Iako je naš bolnički i zdravstveni sustav dosta adaptibilan, u nekom momentu manjak materijalnih i kadrovskih resursa može dovesti do kolapsa, upozorava ugledni riječki virusni imunolog.

Trebat će i mnogo više od nekoliko tjedana masovnog cijepljenja, predviđaju stručnjaci, da bi se četvrti pandemijski val u Hrvatskoj počeo ispuhivati. Što se petog vala tiče, kažu, sve su opcije moguće jer je virus nepredvidiv i uvijek može mutirati, ali cijepljenje i dosljedno pridržavanje epidemioloških mjera i dalje ostaje jedini način borbe protiv nevidljivog neprijatelja.

Slušam protivnike cijepljenja koji pogrešno tumače da nema smisla cijepiti se jer je zaštita slaba – to naprosto nije istina i to ljudima netko treba pojasniti.

Izvor: Novi list

Da se njega pita, država bi sve u red i masovno cijepila. Nema veze što je zaštita “SLABA” i to treba ljudima pojasniti kaže Jonjić. Sjajno! U stvarnosti se val ispuhao i bez masovnog cijepljenja. Posebno je zanimljivo da je ova izjava dana nakon vrha vala (ovaj grafikon kasni barem 7 dana za stvarnim razvojem epidemije).
Categories: Stipan Jonjić

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *