01.03.2020.Igor Rudan

Upitan za crni scenarij, Rudan je rekao da on nije vjerojatan. ‘Trenutno se događa slow-motion pandemija i radimo na tome da usporimo virus. Najcrnji scenarij je da taj virus počne mutirati u ljudima, na način da se počne brže širiti prije nego što ga uspijemo zaustaviti. Kad bi takav virus ušao u neku disfunkcionalnu državu poput Južnog Sudana, to bi pokrenulo veliki izbjeglički val i trgovinu ljudima. Mislim da to nije vjerojatno, ali čak i kad bi se tako nešto nezamislivo loše dogodilo, svi bismo se zabili u kuće, vojska bi iznosila sendviče i vodu, i čak ni u takvoj situaciji ne bi se zarazili svi ljudi’, kaže Rudan.

Znanstvenik Igor Rudan: Kad bi svi u Hrvatskoj oboljeli od koronavirusa, smrtno ugroženi stali bi na Maksimir. Tri tribine odmah možemo poslati kući

Izvor: Tportal

Znanstvenik Rudan koristi parabole stadiona kako bi komunicirao sa širom javnosti. Promašeno u potpunosti. Još uvijek zagovara tezu da se pretjeruje s panikom, prije nego će magično promijeniti mišljenje i postati ekstremist nasjtrožih mjera.
Categories: Igor Rudan

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *