09.02.2021.Stipan Jonjić

Osvrnuo se i na povoljnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj.

– Mjere djeluju i to jako dobro. Jako sam sklon popuštanju mjera ali polako, vrlo, vrlo pažljivo, vrlo ograničeno. Ne treba nam novi val u ožujku ili travnju. Moramo sada procijepiti sve što možemo i onda s kombinacijom mjera i procjepljivanja sigurnije ući u ljeto. Ako uspijemo iskontrolirati virus uz pomoć mjera i cjepiva onda ćemo svi biti u boljoj situaciji, čak i financijski, rekao je Jonjić.

Na kraju je još jednom naglasio kako smatra da se mjere sukcesivno smanjuju i da se ne ide u naglo, riskantno i potpuno otvaranje.

Izvor: HRT

Ranije je tvrdio da su mjere krajnje nedovoljne te da ih treba pooštriti sada kažu da djeluju i to jako dobro. Broj novozaraženih je već dva mjeseca u padu i red je da imunolog koji se u medijima izdaje za epidemiologa to primjeti.

Stječe se dojam da mu je, kao i drugim Apelistima, važno da bude u pravu. Stoga umjesto stvarnosti koja glasi “Tražili smo mjere nekon vrha vala, a Stožer nas nije poslušao” konstruira neku svoju “stvarnost” koja glasi: “Epidemija je pala jer su mjere koje smo tražili usvojene i radile su”.
Categories: Stipan Jonjić

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *