08.01.2022.Stipan Jonjić

Sad je nemoguće zaustaviti širenje virusa, moguće ga je usporiti. Fokus treba staviti na čuvanje zdravstvenih institucija, to je slaba točka, mogu se dogoditi kolateralne žrtve.

Ako se čeka što će se dogoditi pa se onda uvode mjere, to nije efikasno jer je širenje radikalno. Slažem se sa Stožerom da se ovo ne može zaustaviti, ali treba zaštiti ugrožene populacije.

Ovaj virus poznajemo nešto više od mjesec dana i već su prvi podaci ukazivali da je manje opasan. No, još ne znamo kako će ova blaža infekcija rezultirati posljedicama bolesti.

Na pitanje kako je došlo do situacije da se očekivalo da će pandemija jenjavati, a mi bilježimo rekordne brojke, Jonjić je rekao:

“To zbunjuje mnoge koji nisu stručnjaci.”

Izvor: N1

Ovo su zbilja vrlo zanimljive izjave jer je upravo imunolog Jonjić inzistirao na tome da podaci NE ukazuju da je ova varijanta virusa manje opasna, recimo “Ne bih se usudio zaključiti da je ova varijanta manje opasna u odnosu na prethodne” (12.12.2021) i “Nema dokaza da je Omikron manje opasan” (20.12.2021.). Sada tvrdi suprotno. Ovo puno govori o moralu imunologa Jonjića koji ili olako gazi svoju riječ, ili zna da ništa ne zna o epidemiologiji, a uporno o tako važnoj i osjetljivoj temi želi javno istupati.
Još je dodatno zanimljiva njegova izjava da ovo zbunjuje mnoge koji nisu stručnjaci. Imunolog Jonjić nije stručnjak za epdimiologiju i očito se to odnosi i na njega.
Categories: Stipan Jonjić

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *