11.11.2020.Zlatko Trobonjača

Treba imati na umu da kod pronalaska cjepiva treba proizvesti milijarde doza i distribuirati ga, a taj proces traje godinama. Pitanje je i koliko će dugo trajati imunost koju smo stekli cijepljenjem. Ako imunost bude kratka, to znači da ćemo se morati revakcinirati, a to nam onda otvara pitanje nuspojava daljnjih cijepljenja, objašnjava Trobonjača

Trobonjača se dotaknuo i deklaracije iz Massachusettsa [Deklaracija iz Great Barringtona] … Švedski model, pa i model kojeg zagovara ova deklaracija, možda može funkcionirati u zemljama poput Švedske, ali ne i u zemljama kao što je Hrvatska. U Švedskoj se mladi osamostaljuju u dobi od 18 do 20 godina kada odlaze iz roditeljskih domova dok kod nas ta dob u prosjeku iznosi oko 35 godina te mnogi mladi žive u višegeneracijskim kućanstvima pa je na ovaj način nemoguće zaštiti starije osobe, smatra Trobonjača.

Izvor: Novi list

Dr. Trobonjača smatra da cjepiva neće biti brzo rješenje jer će trebati godine da se proizvede i distribuira. Zabrinut je i za trajanje imunosti cijepljenjem. Ukoliko bi imunost bila kratka pribojava se revakcinacija i nuspojava daljnjih cijepljenja.

Dr. Trobonjača objasnio nam je Švedski model i sada je protiv Deklaracije iz Great Barringtona iako je nedavno rekao da je taj pristup jedini koji nam preostaje.

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *