13.07.2021.Zlatko Trobonjača

Dr. Zlatko Trobonjača: “Delta soj se strahovito brzo širi i pronaći će u populaciji one koji nisu cijepljeni. Njihovi simptomi bolesti bit će teži…”

Dr. Trobonjača kaže kako se na u Ujedinjenom Kraljevstvu virus munjevito širi dijelom i zbog toga što su dominantno procijepljeni AstraZenecom koja protiv delta-soja nešto lošije štiti nego Pfizerovo cjepivo. „U slučaju delta-soja, od težih oblika bolesti AstraZeneca štiti na razini oko sedamdesetak posto dok Pfizerovo cjepivo ima učinkovitost iznad 80 posto. No, da nisu procijepljeni u mjeri kojoj jesu, Britanci bi danas imali dupkom pune bolnice – smatra naš sugovornik.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Simptomi bolesti nisu postali teži suprotno tvrdnjama imunologa Trobonjače.

Dr. Trobonjača daje potpuno nesuvisle analize za Ujedinjeno Kraljevstvo koje su se naravno pokazale pogrešne. Odakle dr. Trobonjači učinkovitost od 80% ako je u tom periodu potvrđeno da je u Izraelu učinkovitost pala na 64%, za dva tjedna će Izrael objaviti vijest o daljnjem padu na 39%? (Pre)Često se olako nabacuje brojevima.
Zanimljivo je kako kaže da se u UK epidemija munjevito širi jer AZ cjepivo nešto manje šiti (od hospitalizacija, ne od infekcija). Jako konfuzno, izgleda kao da reklamira jedno cjepivo?

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *