14.09.2021.Zlatko Trobonjača

Ako gledamo sa strane imunosti, sigurno da je cijepljenje trećom dozom opravdano. Vidimo iz Izraela da treća doza izuzetno dobro djeluje i štiti od epidemije, rekao je.

Osvrnuo se i na obvezu cijepljenja zdravstvenih djelatnika. Podsjetimo, od 1. listopada zdravstveni radnici za dolazak na posao morat će imati COVID-potvrdu, bilo da su cijepljeni ili preboljeli COVID-19. Oni koji je ne budu imali, morat će se testirati, i to jedanput tjedno. Testiranje će u početku biti besplatno, a poslije bi trošak mogli snositi sami. Hrvatska liječnička komora podupire novu mjeru.

– Sigurno da će povećati procijepljenost, međutim ja ne mislim da je to dobar put s kojim se na neki način ljude prisiljava da se cijepe. Držim da bi oni trebali shvatiti da širenje epidemijske bolesti nije samo pitanje njihove zdravstvene dobrobiti nego da možete ugroziti i druge ljude, pogotovo se to odnosi na zdravstveno osoblje jer rade s najranjivijim skupinama stanovništva, rekao je Zlatko Trobonjača, imunolog s Medicinskog fakulteta u Rijeci, u emisiji “Studio 4” govoreći o obvezi cijepljenja zdravstvenih djelatnika.

Izvor: HRT

Obmanjuje javnost jer je u tjednu davanja izjave Izrael imao najveću incidenciju na svijetu! Dr. Trobonjača otvoreno kaže da se u slučaju propusnica za medicinsko osoblje u stvari radi o prisiljavanju na cijepljenje. Nije za to.

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *