15.11.2021.Zlatko Trobonjača

“Ne možemo dozvoliti da necijepljene osobe koje potencijalno nose virus šeću po našim bolnicama i ugrožavaju one koji su najosjetljiviji za ovu bolest, ovaj virus. S druge strane, pitanje je u koje djelatnosti treba uvesti covid-potvrde da bi se smanjila epidemija, da bi se djelovalo protuepidemijski, budući da znamo da covid-potvrde smanjuju grupiranje ljudi i kretanje pa djeluju protuepidemijski”

Ističe da je jedna od funkcija covid-potvrda i stimulacija građana da se cijepe protiv covida-19.
“Kada se utvrdi temeljem podataka s terena, gdje se virus najviše širi, onda se ciljano uvode protuepidemijske mjere baš za tu djelatnost. Ako naše epidemiološke službe utvrde da su to kafići i restorani, onda će se, pretpostavljam, uvoditi covid-potvrde za te djelatnosti. Dakle, temeljem čisto informacija s terena.”

“Cijepljenje zaustavlja širenje virusa, to je evidentno. Dovoljno je pogledati kartu Europe i uzeti dva parametra u obzir, a to je incidencija bolesti i procijepljenost. Vidjet ćete da što je veća procijepljenost, to je manja incidencija. Cijepljenje očigledno zaustavlja širenje virusa”, naglasio je Trobonjača.

“I cijepljene osobe se inficiraju, ali cijepljenje osobe se znatno manje inficiraju nego necijepljene. Nije svejedno hoće li cijepljena osoba zaraziti 0,03 u prosjeku osoba dok će jedan necijepljeni zaraziti sedam osoba u prosjeku. To je golema razlika”, poručio je imunolog.

Izvor: N1

Dr. Trobonjača brine se za najugroženije ali samo polovično. Sustavno zanemaruje činjenicu da se događaju proboji u bolnice zbog cijepljenih prije više od pola godine za koje i sam zna da mogu širiti zarazu.

5.11.2021. Tvrdio je da jedna od funkcija Covid potvrda (poticanje na cijepljenje) nema smisla, sada odjednom ima.

Kaže da je dovoljno uzeti kartu Europe kako bi pokazali da cijepljenje evidentno ZAUSTAVLJA širenje virusa. Na žalost upravo na raznim primjerima se pokazuje da to nije istina. Dr. Trobonjača iznosi potpuno čudne podatke da cijepljena osoba zaražuje 0,03 osobe, ali to je pobrkao s navodnim R_0 za delta soj za koji je prije rekao da smatra da je 7 (prije toga 5). Ne može se nikako uspoređivati teorijska zaraznost, R_0, sa zaraznosti u realnim uvjetima s puno imunih. Nije ni čudo da na osnovu ovoga izvodi potpuno pogrešan zaključak da su cijepljeni 20 puta zarazniji od necijepljenih.

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *