18.07.2022.Zlatko Trobonjača

Link na ovaj upis: https://infodemija.org/zlatko-trobonjaca/#18072022

S obzirom na porast zaraženih, trebamo li strahovati da će uskoro naglo rasti i broj hospitaliziranih i umrlih osoba?
– Držim da neće. Postoji mogućnost, ali u principu ipak mislim da neće. Omikron sam po sebi uzrokuje blaže kliničke slike od prijašnjih sojeva, pa će tako biti s ovim podvarijantama omikrona BA4 i BA5… Ljudi su s vremenom akumulirali imunost jer je većina više puta dolazila u kontakt s virusom, bilo cijepljenjem ili zarazom. Time se dodatno potiče imunost koja nas može štititi od hospitalizacije i smrti.

Biste li cijepljenima s tri doze savjetovali da se cijepe i četvrti put?
– Ako se pokaže da cjepivo štiti, ja ću se cijepiti i četvrtom dozom. Pokazalo se da buster dobro štiti protiv BA1 i BA2.

Koliko je, po vašem mišljenju, nošenje maski uopće efikasno u sprečavanju širenja zaraze?
– Efikasno je, naravno da jest. Puno je znanstvenih radova koji pokazuju da maske, čak i one tekstilne, značajno smanjuju širenje virusa.
Izvor: Globus


U intervjuu Globusu imunolog Trobonjača sada reterira od strogih mjera (za nekoliko dana to će promijeniti, pa opet promijeniti), te iznosi neistine o cjepivu i maskama.

Jako je zanimljivo da imunolog Trobonjača opet prelazi na stranu epidemijskih realista. Nije ni čudo da stalno tako mijenja mišljenje kad se silom gura u epidemiologiju za koju nije stručnjak. Zaista nije.

Iznosi neistine o djelovanje 3. doze, kaže da ona i dalje štiti. Sva znanstvena istraživanja pokazuju da mu nakon nekoliko mjeseci zaštita pada na 0 i stoga je potrebna četvrta doza. Kaže da se neće cijepiti 4. put, iako je prošle godine govorio da bi cijepio čak i unuka od 15 mjeseci. Možda zato kaže da 3. doza djeluje? Kao da je prešao u antivaksere.

Tvrdi da sve maske djeluju, pa i krpene. Istraživanja pokazuju drugačije. Ali čemu maske služe ako ćemo se svi zaraziti kako kaže i sam imunolog Trobonjača? Možda zato da održavaju psihozu?

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *