19.02.2022.Zlatko Trobonjača

“Zašto nam je smrtnost u Hrvatskoj tolika?

Omikron je manje smrtnonosan od prijašnjih sojeva, ali je i dalje smrtnonosan. Nismo dovoljno procijepljeni, pri čemu je katastrofalna činjenica da među starijima od 60 i dalje ima preko dvadeset posto onih koji nisu primili niti jednu dozu cjepiva.
Osim toga, imali smo, i imamo najliberalnije mjere kojih se, k tome, nismo dovoljno niti pridržavali.
Treći je razlog visoke smrtnosti konstantno opterećenje zdravstva, jer stalno imamo oko dvije tisuće hospitaliziranih pa ne može svaki oboljeli dobiti vrhunsku skrb.”

Izvor: 24 sata

Imunolog Trobonjača ispravno primjećuje da smo imali najliberalnije mjere i da on i drugi oštromjeraši nisu postigli svoj cilj. Međutim, smrtnost u Hrvatskoj nije velika s obzirom na mogućnosti, upravo suprotno!
Ispravno je primijetio i da je problem u cijepljenju starijih, nakon što od ljeta agresivno zagovara cijepljenje djece i svojom odbojnom propagandom oštrih mjera i cijepljenjem djece teško narušava povjerenje ljudi u cjepiva.
Kao zagovornik lockdowna sad pak kaže da se epidemija mogla manje širiti da su bile jače “mjere”, iako je nedavno izjavio suprotno: “Nikakve strože mjere neće zaustaviti omikron. Svi će se ovim sojem prirodno imunizirati i to će biti kraj.”
Bolnice nisu bile ni blizu preopterećenosti i ovakav broj umrlih se ne može objasniti “opterećenjem bolnica”.

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *