21.01.2022.Zlatko Trobonjača


Facebook post Zlatko Trobonjača
Izvor: Facebook Zlatko Trobonjača javna objava

Prije točno tri mjeseca je imunolog Trobonjača probao pokazati da države u Europi s više cijepljenih imaju i manje slučajeva. Stvarnost ga je grubo demantirala (što smo pokazali ovdje . Sada on pokušava demantirati stvarnost. Ovaj put ne griješi samo u zaključku nego i osnovama statistike. Zaključio je na odnosu dvije županije da cijepljenje spriječava širenje zaraze i time se suprotstavio svoj znanstvenog literaturi i podacima iz cijelog svijeta. Problem je u tome da je Primorsko-goranska županija najprocijepljenija od svih, a ima incidenciju veću od skoro svih županija. Imunolog Trobonjača je našao jednu koja ima veću incidenciju. To je kao da usporedimo jednu visoku ženu i niskog muškarca i zaključimo da su žene više od muškaraca.
No, i ovaj put je i sama stvarnost demantirala imunologa Trobonjaču jer je već 6 dana kasnije PGŽ imala veću 14-dnevnu invcidenciju od SDŽ. Stvarnost 2 – imunolog Trobonjača 0.
Što se tiče umrlih i hospitalizacija, uzroci su složeni i ne mogu se analizirati jednostavno kako to pokušava imunolog Trobonjača. Jadranske županije općenito imaju manju smrtnost.

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *