21.07.2022.Zlatko Trobonjača

Link na ovaj upis: https://infodemija.org/zlatko-trobonjaca/#21072022

Sada, s obzirom na brzinu širenja omikrona, imamo golemi “bazen” ljudi koji se mogu inficirati i s ovim brojkama vraćamo epidemiju na početak – govori dr. Trobonjača.

Ako se ovakve brojke nastave, u sljedećim danima i mjesecima ne očekuje nas ništa dobro.

– S obzirom na to da brojka umrlih kasni za brojkom novooboljelih u pravilu od tri do pet tjedana, jasno je da ćemo umrle koji su se sada inficirali imati za otprilike mjesec dana – zaključio je prof. dr. sc. Zlatko Trobonjača.
Izvor: Slobodna Dalmacija

Svega nekoliko dana nakon prethodnog intervjua, imunolog Trobonjača iznosi potpuno suprotne projekcije epidemije. Pri tome čitatelje nije upozorio na to. Bilo bi u najmanju ruku fer da je objasnio: “S obzirom na nove podatke, mislim sada…”. Ovako ostavlja dojam da ne razumije stvari ili radi na poticaj nekih drugih aktera, kao glasnogovornik.

Kao nepobitnu istinu, ‘pravilo’, iznosi potpuno promašene ideje o tome da broj umrlih kasni sada 3 do pet tjedana za brojem ‘novooboljelih’. U trenutnim uvjetima to je možda tjedan ili najviše dva. Čekamo da ga stvarnost demantira.

U intervjuu Slobodnoj Dalmaciji imunolog Trobonjača se opet vraća na svoje standardne postavke i zastrašuje. Opet pokazuje čudno nepoznavanje osnova epidemiologije. Trebao bi se kloniti tog područja u javnom nastupu.

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *