24.12.2020.Zlatko Trobonjača

Očigledno je da Vladine mjere daju nekakve rezultate. Čini se da se bližimo vrhuncu ovoga, ako ga možemo tako nazvati, drugoga vala, i nadamo se da će se ti brojevi i dalje smanjivati, iako valja reći da i dalje imamo veliki broj onih koji su hospitalizirani i umrli. Međutim, isto tako valja reći da se to prvenstveno odnosi na one ljude koji su inficirani prije desetak, 15 ili više dana, rekao je Trobonjača.

Trobonjača se osvrnuo i na izraz “godine izgubljenog života” – naime, kako je naveo, neki su istraživači utvrdili da ova bolest u muškaraca skraćuje godine života za 13 do 14, a u žena 11 do 12.

– Mislim da je i kod nas nekakva slična situacija, da se radi o desetak godina skraćenog života, rekao je Trobonjača, dodavši da to strahovito ovisi o kvaliteti zdravstvenog sustava.

Izvor: HRT

Dr. Trobonjača nastavlja isključivo znanstveno pa oko mjesec dana od vrhunca vala najavljuje približavanje vrhuncu, odnosno nada mu se, i nastavlja o godinama izgubljenog života, međutim u međuvremenu je ipak konzultirao neke tablice i za Hrvatsku je smanjio procjene.

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *