28.01.2021.Zlatko Trobonjača

U pozadini kašnjenja cjepiva je ekonomski moment: bogatije zemlje ne žele dati siromašnima cjepivo kako bi oni što prije došli do imuniteta krda i oporavile gospodarstva i onda ući na ona osiromašena, možda i opustošena tržišta… u pozadini je ekonomska borba!

Zašto ne možemo uzeti ruska ili kineska cjepiva kad AstraZeneca i Pfizer kasne? Zato jer imamo potpisane ugovore i čekamo njihova cjepiva!

Zašto je opasno cijepiti najprije starije i kasniti s ostalima? Zato jer bi onda mlađi ljudi mogli tražiti ukidanje mjera, kad su stariji osigurani!

Moramo ući u jednu simbiozu „epidemija i društvene djelatnosti“.

Izvor: Nova TV

Imunolog Trobonjača već se “iskazao” u epidemiologiji a sada se okušao u ekonomiji, s jednakim uspjehom. U raspodjeli cjepiva vidi ekonomsku teoriju zavjere za pokoravanje tržišta! Podsjetimo, imunolog Trobonjača se cijepio među prvima suprotno napucima Vlade i time zasigurno uzeo dozu nekog starijem sugrađanu. Radi li se i tu o ekonomskoj borbi? Ekonomija je nešto što očito fascinira imunologa Trobonjaču, pa smatra da ne treba spašavati živote dostupnim cjepivima jer smo već potpisali ugovore za neka druga, drugim riječima: novac ispred života!

Vidimo i da dr. Trobonjača epidemijske mjere ne smatra kao alatom za spašavanje života, jasno je da one ne bi trebale kad skoro nitko ne bi umirao, nego samima sebi svrhom!

Simbioza je bliska, često dugotrajna interakcija dvaju organizama različitih vrsta, zbog obostrane koristi. Od organizama, koji žive u paru, veći je obično domaćin, a drugi je parazit ili mutualist. Možda imunolog Trobonjača uživa u uzajamnom odnosu epidemije i svoje slave i novostečene važnosti?

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *