04.05.2022.Zlatko Trobonjača

Link na ovaj upis: https://infodemija.org/zlatko-trobonjaca/#04052022

Trobonjača o novim sojevima: Najzaštićeniji – triput cijepljeni i inficirani omikron podvarijantom
Epidemiolozi tvrde da je ovo novo poglavlje u sagi kojoj, čini se, nema kraja.

Čini se da mogu zaraziti ljude koji su preboljeli bolest, ali i one koji su cijepljeni, pa čak i tri puta ako je od treće doze prošlo određeno vrijeme – četiri-pet mjeseci, rekao je.

O težini bolesti je rano govoriti, naglasio je

Dodao je i kako se čini da su najzaštićeniji oni koji su cijepljeni tri puta, a pri tome još i inficirani s nekom omikron podvarijantom..

Osvrnuo se i na povećan broj oboljelih od rotavirusa i hepatitisa A.
Mi više od dvije godine nismo dolazili u kontakt s mnogim od tih patogena jer protuepidemijske mjere koje su nas štitile od koronavirusa, štitile su nas i od tih patogena. I zbog gubitka te imunosti pojavit će se određene bolesti izazvane tim patogenima, rekao je.


Izvor: HRT

Imunolog Trobonjača imunolog nastavlja tumačiti epidemiju na nacionalnoj televiziji. Moramo se ozbiljno zapitati koji je smisao svega ako su najzaštićeniji tri puta cijepljeni i uz to inficirani. Stalno se pojavljuju nove varijante a koristi se cjepivo protiv originalnog soja koje je potrebno unedogled koristiti i malo ga “pojačati” prirodnim preboljenjem. Čini li se to ipak pomalo čudnim? Onako barem malo?

Imunolog Trobonjača kaže da smo protuepidemijskim mjerama (koje nisu baš pomogle kod epidemije koronavirusa) preskočili kontakt s određenim patogenima i sada imamo epidemiju hepatitisa A i rotavirusa. Kaže to najnormalnije jer mu je to kao imunologu struka. Zato još više čudi njegov silni angažman i zagovaranje “oštrih mjera” u zadnje dvije godine.

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *