27.06.2021.Zlatko Trobonjača

To znači da bi dvije trećine ljudi, ako se cijepe samo jednom dozom, za 2 do 3 tjedna mogli oboljeti simptomatski. No samo 10 posto ljudi koji su cijepljeni objema dozama mogu se zaraziti delta-sojem, rekao je Trobonjača. Naglašava da je AstraZenecino cjepivo ima nešto slabiju učinkovitost – oko 70 posto.

– Ako se cijepite Pfizerovim ili Moderninim cjepivom imate 20 puta manje šansu da se hospitalizirate u slučaju kontakta s delta-sojem koronavirusa, naglasio je Trobonjača.

Imunost nakon 2. doze mogla bi se povećati s 210 dana i na godinu dana jer podaci pokazuju da postoji relativno stabilna koncentracija antitijela i naših memorijskih sustava barem osam mjeseci od cijepljenja, a s obzirom na trend parametara možemo očekivati da bi to moglo biti i više od 10 mjeseci, kazao je Trobonjača.

Izvor: HRT

Nije poznato odakle dr. Trobonjači ovi podaci koje kao da sipa iz rukava ali stvarnost ga je demantirala. Nedavno je govorio o trećoj dozi nakon 6 mjeseci a sada “diže” imunost nakon druge doze na 10 ili više. Odakle mu ti brojevi? Zašto nikad ne krene od svojih ranijih kontradiktornih izjava i kaže što se promijenilo?

0 Komentara

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *